Winkelwagen

0 items€ 0,00

Harde reiskoffers

09-11-2012 door eKoffers | 0 reactie(s)

Harde reiskoffers

 

Harde reiskoffers

 

Er zijn allerlei materialen waarvan een koffer kan zijn gemaakt. Vroeger had men de leren koffer, maar tegenwoordig gebruikt men de meest uiteenlopende kunststoffen. Harde koffers worden gemaakt van diverse materialen. Hieronder enkele voorbeelden:

 

Polypropyleen is de meest gebruikte kunststof die voor het fabriceren van harde reiskoffers wordt gebruikt. Het is nl. een goedkope grondstof en bovendien erg sterk. Én recyclebaar en krasbestendig.

Polycarbonaat heeft als groot voordeel dat het hoge temperaturen kan weerstaan. Ook een groot voordeel is dat het er licht van gewicht is, sterk en milieuvriendelijk. Dit materiaal is evenals polypropyleen ook schikbestendig.

Aluminium is een prachtig materiaal en het summum voor velen. Door de classy uitstraling en het lichte gewicht favoriet bij de frequente reizigers, maar relatief duur in aanschaf.

 

Het grootste voordeel van een harde koffer is dat uw breekbare spullen veilig vervoerd kunnen worden. Vandaar dat koffers voor bijvoorbeeld muziekinstrumenten ook altijd van harde materialen zijn. En kiest u voor een lichtgewicht materiaal, dan biedt een harde koffer des temeer ruimte voor uw bagage, want bij steeds meer vliegmaatschappijen wordt het gewicht van uw bagage aan banden gelegd.

 

Harde reiskoffers vindt u ook in allerlei maten, de inhoud wordt uitgedrukt in het aantal liters. Bij eKoffers.nl vindt u harde reiskoffers variërend van 28 tot maar liefst 108 liter inhoud.

Zoekt u een harde reiskoffer die u als handbagage in het toestel mee kan nemen, dan gelden er echter andere regels. Wij raden u aan in dit geval ons artikel te lezen over handbagage afmetingen. De regels rondom de afmeting en het gewicht van handbagage verschilt nl. per vliegmaatschappij en om teleurstelling en problemen te voorkomen is het zeker raadzaam u van tevoren te laten informeren hierover! http://www.ekoffers.nl/blog/handbagage-afmeting/

 

Wat betreft het slot op de koffer, een heel belangrijk onderdeel, willen wij u het TSA slot even toelichten.

Er zijn de bekende sleutel- en cijfersloten en ook bestaan er kofferriemen die voorzien zijn van een slot. Een nadeel van deze sloten is dat ze moeten worden opengebroken, wanneer er controle op uw koffer moet worden uitgevoerd door de beveiligingsdienst op de luchthavens.

Een TSA slot biedt hiervoor uitkomst. TSA staat voor Transportation Security Administration, dit is een internationaal beveiligingssysteem. Ondanks het feit dat bagage tegenwoordig door middel van scans worden doorgelicht, kan het voorkomen dat er toch een veiligheidsinspectie nodig wordt geacht. Met een speciaal systeem kunnen de autoriteiten uw TSA slot openen zonder uw code te kennen en is het dus niet nodig uw bagage open te breken.

 

Last but not least; het oog wil ook wat! Laat u verrassen over het scala aan dessins en kleuren van harde reiskoffers hier bij eKoffers.nl. Ook wat betreft de prijzen van onze harde reiskoffers is er voor iedereen wat wils!