Winkelwagen

0 items€ 0,00

Koffers

10-09-2012 door eKoffers | 0 reactie(s)

Wikipedia heeft als omschrijving van een koffer de volgende definitie:

 

 

Natuurlijk treft eKoffers deze definitie niet in twijfel, maar een kleine toelichting hierop willen wij u niet onthouden.

 

Tegenwoordig praten we over harde koffers, zachte koffers, handbagage en lichtgewicht koffers. Maar wat houdt dat eigenlijk in en wat zijn de verschillen?

 

Harde koffers zijn koffers die zijn gemaakt van (diverse soorten) kunststof en hebben een harde buitenkant. Ze wordt uw bagage door de stevigheid van dit soort koffers beter beschermd tegen oa. gooi- en smijtwerk en water.

 

Zachte koffers hebben dus een zachte buitenkant, dat maakt ze kwetsbaarder dan harde koffers. En al kan er gemiddeld meer bagage in een zachte koffer, hier heeft water wel meer vat op uw kostbare inhoud.

 

Handbagage koffers zijn koffers die u bij u kunt houden in het vliegtuig, zij zijn niet verplicht via het bagageruim van het toestel te worden vervoerd. Handbagage koffers moeten aan speciale eisen voldoen met betrekking tot gewicht en afmeting. Dit verschilt per vliegmaatschappij. Informeert u tijdig om problemen te voorkomen.

 

Lichtgewicht koffers zijn gemaakt van materialen die het gewicht van de koffer laag houden. Een voorbeeld is polycarbonaat, een dusdanig flexibel materiaal waardoor de sluiting altijd een rits heeft. Nog een voorbeeld is de aluminium koffer. Een licht metaal met een prachtige look, maar wat duurder in aanschaf.